Slide

28 Juni 2018: lancering onderzoeksprogramma Levend Verleden

De NWA-route Levend Verleden lanceert het onderzoeksprogramma op donderdagmiddag 28 juni 2018 bij het IISG in Amsterdam. Ook de Fieldlabprojecten worden dan bekend gemaakt.

“Levend Verleden” is net zoals “Op weg naar veerkrachtige samenlevingen” één van de routes van de Nationale Wetenschapsagenda. Hester Dibbits, ook betrokken bij de JOIN bouwsteen “EmErEd: Emotienetwerken rond erfgoed in educatieve settings”, is het boegbeeld van Levend Verleden.

Op basis van de input van velen wordt er nu gewerkt aan drie vergevorderde conceptaanvragen rond het thema Kolonialiteit, Virtual Encounters en Het Object als bron van kennis. De planning is dat deze worden ingediend bij de zojuist geopende NWA-call voor proposals. Op 28 juni wordt hier meer over verteld, net als over de procedure en over de mogelijkheden mee te doen.

Het programma biedt presentaties over twee inspirerende projecten: The Amsterdam Time Machine en Synode 5D.

Bovendien wordt het spannend voor de voorselectie van de call van het Fieldlab Virtual Worlds die hun project mogen pitchen. Na de pauze kiest een onafhankelijke jury de drie winnaars uit!

Er is voldoende plaats voor discussie en vragen. Inschrijven voor het bijwonen is verplicht, het aantal plaatsen is beperkt! Inschrijven kan via deze link. Op die website zal ook het definitieve programma bekend gemaakt worden. 

Related Articles