Slide

12 maart 2019: Expertmeeting Mediawijsheid voor migranten en interculturele dialoog

De expertmeeting is erop gericht het lopende project van Mediawijsheid door Media Maken (MMM) te evalueren en mogelijkheden te bespreken om MMM te continueren en op te schalen.

De meeting heeft als doel partners uit de wetenschap, het onderwijs, het maatschappelijke veld en beleid bij elkaar te brengen, om een inventarisatie van kansen en uitdagingen voor mediawijsheid voor migranten en interculturele dialoog te maken. Tijdens de expertmeeting wordt ernaar gestreefd om zowel oog te krijgen voor een mediawijsheid aanpak die gericht is op nieuwkomers in Nederland (zoals bijvoorbeeld mediawijsheid onderwijs binnen Internationale schakelklassen), maar ook te richten op het versterken van mediawijsheid voor interculturele dialoog met als doelgroep de bestaande gemeenschap van Nederlandse leerlingen.

Datum: 12 Maart 2019

Tijdstip: 10.00-13.00

Locatie: Universiteit Utrecht (Binnenstad Utrecht)

Organisatie: Sanne Sprenger, Koen Leurs, Ena Omerović, Hemmo Bruinenberg

In de bouwsteen Mediawijsheid door Media Maken: Een Sleutel tot Participatie voor Migrantenjongeren? wordt ingezet op een visueel georiënteerd begrip van mediawijsheid door middel van media-productie en kritische reflectie Om een indruk te krijgen van de activiteiten tot nu toe, zie dit filmverslag voor ervaringen van deelnemende leerlingen, dit verslag voor reacties van deelnemende docenten, en deze open access publicatie. MMM werkt volgens de principes van co-creatie, participatie, peer feedback (driehoek student – docent – mediawetenschapper) en inclusiviteit. Zo is het lespakket dat gegeven wordt bijvoorbeeld voor de praktijk van internationale schakelklassen onderwijs ontwikkelen opgesteld in samenwerking met docenten en leerlingen.

Aanmelden

Voor aanmelden, neem graag contact op met Hemmo Bruinenberg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Er is ruimte voor maximaal 40 deelnemers. 

Zie voor meer informatie ook https://mmm.sites.uu.nl/

Related Articles