Slide

8 April 2019: Matchmaking NWA route VZS

De Nationale Wetenschapsagenda is inmiddels goed van start gegaan. Op 4 maart publiceerde NWO de NWA-ORC call 2019 (zie ook het nieuwsbericht en de info over de financiering). De deadline voor de registratie van initiatieven voor deze call is 8 mei 2019. Daarom organiseren we vanuit de NWA-route ‘Op weg naar Veerkrachtige Samenlevingen’ op maandagmiddag 8 april (14.00-17.00) in Utrecht een matchmaking.

Bijeenkomst
Tijdens deze bijeenkomst willen we u als route de mogelijkheid bieden om in contact te komen met consortiumpartners om gezamenlijk onderzoeksvoorstellen voor de NWA-ORC-call van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) te ontwikkelen. Er zal dan ook volop ruimte zijn voor onderlinge kennismaking en overleg over mogelijke samenwerking. Daarnaast zullen we u verder informeren over de nieuwe call voor de Nationale Wetenschapsagenda.

Pitchen van voorstellen
Inmiddels hebben zeven deelnemers aangegeven concrete plannen te hebben voor een onderzoeksvoorstel en op zoek te zijn naar extra consortiumpartners. Rond deze thema’s zal een deel van de workshops worden georganiseerd. De onderwerpen zijn:

  • E-Participatie en beleidsvorming in Nederland (Piek Vossen)
  • De veerkracht van Nederlandse bedrijven: de ontwikkeling van een monitor en de rol van interne en externe innovatie (Maarten Gijsenberg)
  • Nieuwe samenwerkingsverbanden/crafting communities rond maatschappelijke kwesties (Guido Walraven)
  • Slimme producten voor een dynamische samenleving op het gebied van werk, wonen, zorg en pensioen (Bas Werker)
  • Lokale initiatieven ter verbetering  van de levenskwaliteit van psychiatrische patiënten (Theo Boer)
  • Migratie en aanpassing aan klimaatverandering: kansen en bedreigingen voor veerkrachtige samenlevingen (Saskia Werners)
  • Activiteiten en programma’s met het oog op de soepele toetreding van jongeren naar de arbeidsmarkt (Paul Kocken en Jelly Zuidersma)

We horen graag of u ook van de gelegenheid gebruik wilt maken om uw onderzoeksplannen te pitchen. U kunt dit aangeven op het aanmeldingsformulier.

Interesses
Daarnaast willen we u vragen aan te geven in welke thema’s u geïnteresseerd bent. Dat maakt het voor ons mogelijk de bijeenkomst zo goed mogelijk te laten aansluiten op uw behoefte. Wel is het van belang dat deze thema’s aansluiten bij de zogenaamde gamechangers van de Route. Een beschrijving hiervan vindt u in dit pdf-document.

We streven ernaar op 8 april een breed palet aan partijen te kunnen ontmoeten. Deze uitnodiging wordt dan ook verstuurd naar wetenschappers verbonden aan universiteiten en hogescholen, beleidsambtenaren, vertegenwoordigers van gemeenten en ministeries, rijkskenninstellingen, VNG en TO2-instellingen.

Aanmelden
Er zijn nog plaatsen beschikbaar, aanmelden kan via dit registratieformulier.

Locatie
De bijeenkomst zal plaatsvinden in de Zilveren Vosch, Plompetorengracht 3, Utrecht.

Contact
Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Janneke van Kersen of Anita Boele via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Related Articles